top of page

Service luftvärmepump
i Stockholm & Vallentuna

För att säkerställa den bästa möjliga effekten för din luftvärmepump behöver den underhållas kontinuerligt. Vi utför service på ALLA sorters luft/luftvärmepumpar.

Varför ska du göra service
på värmepump?

En aktiv arbetande luftvärmepump omsätter ditt hus hela luftvolym flera gånger per dag. Detta innebär att luftvärmepumpens dammfilter fångar upp en hel del damm och andra skadliga partiklar som finns i luften. Dessa filter bör du även själv rengöra varannan vecka. Det som inte tas upp i luftvärmepumpens egna filter fastnar istället i innedelens kondensor och fläkt.

Rengöring av luftvärmepump
för bästa möjliga effekt

Detta kan i sin tur ge möjlighet för bakterier, alger, mögel och andra hälsofarliga microfiber att växa till sig och sedan spridas med luften. En luftvärmepump med en hög bakteriell tillväxt i kondensorn är även en mindre effektiv luftvärmepump. Ett minskat luftflöde resulterar till utebliven besparing.

 

För att säkerställa den bästa möjliga effekten för din luftvärmepump behövs en ordentlig rengöring av kondensor samt fläkt i luftvärmepumpen.

Service på alla delar
av luftvärmepumpen

När BME KYL Service AB är på plats gör vi ÄVEN en service på luftvärmepumpens utedel där vi rengör samt felsöker samtliga delar. Vi gör även vid behov fläktbyten, utbyten av kretskort samt säkerställer vi att din luftvärmepump inte skapar oljud.

RUT-avdrag vid service på värmepump

En vanlig fråga som vi ofta får utav våra kunder är: 

"Jag har hört att jag kan använda mig utav RUT-avdrag för min service"

Detta stämmer ej. Nedanför finner du ett utdrag från Skatteverket som tydliggör vilka riktlinjer som gäller för Rutavdraget.

RUTAVDRAG GES FÖR ATT REPARERA:

  • Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och mangel

  • Diskmaskin, kyl, vinkyl och frys

  • Spis, spishäll, köksfläkt, spiskåpa, ugn och mikrovågsugn

  • Tillbehör som är inbyggda i vitvaran, till exempel ismaskin eller vattenmaskin

INGET AVDRAG GES FÖR ARBETE MED:

  • Hushållsapparater, till exempel brödrostar, matberedare, vattenkokare, centraldammsugare, dammsugare, strykjärn, kaffebryggare eller kaffemaskin – oavsett om de är inbyggda eller fristående

  • Larm, fläktar, ventilationsutrustning, luftvärmepump, varmvattenberedare eller element.

bottom of page