top of page

Vilken luftvärmepump ska jag välja? 

Det finns mycket luftvärmepumpar att välja bland på marknaden idag. Vi skulle säga att de flesta värmepumparna klarar av att tackla utmaningarna som det svenska klimatet erbjuder. Därför skulle vi säga att det är bättre att hitta en värmepump som möter dina behov. 

 

I den här guiden kommer vi att lyfta fram utvalda luftvärmepumpar från bland annat Mitsubishi och Daikin och deras egenskaper för att du enklare ska komma fram till ett beslut när du ska köpa en luftvärmepump.

Mitsubishi Ninja

Kraftfullt luftflöde: Ninja är en luftvärmepump med högre luftflöde, vilket effektivt sprider värmen och förbättrar rummets komfort. Dess kraftfulla prestanda gör den optimal för uppvärmning och luftcirkulation.

 

Värmer vid mycket låga utomhustemperaturer: Med tekniken Hyper Heating fortsätter Ninja att värma ditt hem, även när utomhustemperaturen sjunker ned till -35 grader. 

 

Smart cirkulationsläge: När Mitsubishi Ninja når rätt temperatur, aktiveras automatiskt cirkulationsläget. Det hjälper till att fördela värmen från andra värmekällor i ditt hem.

 

Fjärrstyrning via app:  Genom appen MelCloud kan du smidigt kontrollera din Mitsubishi Ninja när som helst, var som helst. Justera enkelt värmen eller aktivera kylan efter behov, oavsett om du är hemma eller borta.

FT25-35-50_1024x1024@2x.jpg

Daikin luftvärmepump

Daikin luftvärmepumpar är bäst när det gäller att hålla ditt hem bekvämt och dina energiräkningar låga. Därför vill vi presentera två modeller som du ska överväga att investera i till ditt hem. 

4538614a3604f488944b29c96b0f9feb.jpg

Daikin Stylish

Tystlåten och kompakt luftvärmepump: Även när det blåser högt håller den här Daikin Stylish tyst. Du kan njuta av en bekväm miljö utan att behöva störas av oväsen. Innerdelen är också otroligt tunn med ett djup på bara 19 cm, vilket gör den till en av marknadens tunnaste innedel.

 

Bättre inomhusmiljö: Daikins luftreningssystem Flash Streamer fångar effektivt upp alla luftburna föroreningar från inomhusluften. Genom att avlägsna partiklar, allergener och odörer, förbättrar systemet inomhusluftens kvalitet och skapar en hälsosammare miljö.

 

Anpassad för vårt nordiska klimat: Stylish är gjord för att klara av det nordiska vädret och fungerar bra även när utomhustemperaturen sjunker. Med luftvärmepumpen Stylish kan du lita på att den värmer upp din bostad, oavsett väder.

 

Fjärrstyrning via mobil: Daikin Stylish XTH30 har inbyggd Wi-Fi-modul för fjärrstyrning via Daikin Onecta-appen. Med appen kan du enkelt övervaka och justera alla inställningar för din luftvärmepump från din iOS eller Android smartphone, vilket ger dig full kontroll över ditt inomhusklimat.

Mitsubishi luftvärmepump

Mitsubishis luftvärmepumpar står ut för sin prestanda, pålitlighet och innovativa teknik. När du väljer en luftvärmepump från Mitsubishi rekommenderar vi att överväga en från deras Electric-serie istället för en från deras Heavy Industries-serie. Den sistnämnda är en mer budgetvariant och inte lika effektiv. Nedan har vi valt ut två luftvärmepumpar från Electric-serien som vi tycker är ett bra val när du ska investera i en luftvärmepump.

Mitsubishi-varmepumpe-HERO-LN35VG-Piano-Sort-m.-Wi-Fi-livstilsbillede.jpg

Mitsubishi Hero

Tyst luftvärmepump: En av Mitsubishi Heros största fördelar är nattlägesfunktionen som gör det möjligt att sänka ljudnivån på utomhusdelen till så lågt som 3 decibel. Det gör Hero till en av marknadens mest tystlåtna luftvärmepump. 

 

Luftvärmepump som renar luft: Med ett innovativt luftfilter blir din inomhusmiljö av med upp till 99 procent av oönskade luftburna partiklar. Det gör ditt hem mer allergivänligt samtidigt som du håller luften ren från damm, bakterier och viruspartiklar. 

 

Effektiv värme och luftkonditionering: Mitsubishi Hero kan värma din bostad även när temperaturen utomhus sjunker till så lågt som -35 grader. På sommaren kan du dessutom använda luftvärmepumpens AC för att kyla ner din bostad. 

 

Styr luftvärmepumpen med din mobil: Med appen MelCloud kan du enkelt styra din Mitsubishi Hero i realtid - oavsett om du är hemma eller på resande fot. Höj enkelt värmen eller slå på kylan när det passar dig!

Luftvärmepump golvmodell - Daikin Perfera

Effektiv golvvärme:  Med Daikin Perfera Golv får du en effektiv uppvärmning tack vare nedre utblås, vilket sprider värmen jämnt över golvytan och skapar en bekväm miljö i rummet. 

 

Värmer ditt hem vid kalla utomhustemperaturer: Utomhusdelen är speciellt designad för att fungera effektivt i vårt kalla klimat. Den levererar hög prestanda även vid låga utomhustemperaturer och har långa driftperioder mellan avfrostningarna, vilket säkerställer maximal energibesparing.

 

Fjärrstyrning via mobil: Med Daikin Onecta har du möjlighet att kontrollera Perfera XTH från din smartphone via internet. För att använda funktionerna behöver du en kompatibel trådlös router med internetanslutning samt installera den kostnadsfria appen på din iPhone eller Android-telefon.


Diskret luftvärmepump: Daikin Perfera luftvärmepump är riktigt diskret och passar perfekt under fönstret utan att ta för mycket plats eller sticka ut för mycket. Den smälter fint in i rummet och ger värme utan att vara i vägen.

Daikin-Origo-II-XRH.pdf.jpg

Hur mycket drar en luftvärmepump?

En luftvärmepump är en billig investering när du vill hitta en energieffektiv uppvärmninslösning till ditt hem. Man kan säga att en luftvärmepump är fem gånger effektivare att producera värme än vanliga elradiatorer.  För varje kilowattimme en luftvärmepump förbrukar motsvarar det fem elelement för att producera samma värme.

 

Oavsett vilken luftvärmepump du väljer hos oss är samtliga optimerade för vårt nordiska klimat och klarar av att värma din bostad, även när utomhustemperaturen sjunker till -25 grader. 

 

Om du vill veta mer om fördelarna eller vill investera i en luftvärmepump för ditt hem är du välkommen att kontakta oss. Boka ett kostnadsfritt hembesök eller hör av dig till oss via telefon. 

bottom of page